Как се стига до Търкашени

Със лек автомобил. От София. Кара се по автомагистралния път София-Варна E772 и след като се мине Велико Търново се внимава за отбивката за Елена и Лясковец път №53. Тръгва се за Елена. Когато се стигне Елена преминава се през центъра по главния път и се продължава до табелка Блъсковци. На малък площад пред кладенец със покривче се прави почти обратен завой след около сто метра се завива на ляво и това е пътя за Блъсковци. Когато стигнете Блъсковци минавате през селото по главния път и на около 1 км след Блъсковци е село Търкашени. Мирьовата къща е с номер три, третата къща от дясна страна след като влезете в селото. Пътува се по асфалтов път до самата къща.

От Варна. Кара се по автомагистралния път Варна-София малко преди Велико Търново се внимава за отбивката за Елена и Лясковец.Тръгва се за Елена. Когато се стигне Елена преминава се през центъра по главния път и се продължава до табелка Блъсковци.На малък площад пред кладенец със покривче се прави почти обратен завой след около сто метра се завива на ляво и това е пътя за Блъсковци. Когато стигнете Блъсковци минавате през селото по главния път и на около 1 км след Блъсковци е село Търкашени. Мирьовата къща е с номер три и третата къща от дясна страна след като влезете в селото. Пътува се по асфалтов път до самата къща.

От Бургас. Кара се по автомагистралния път Бургас-София.На петолъчката се завива на дясно към Котел. След като се премине Котел се внимава за отбивка към прохода Вратник и село Стара река,след Стара река се продължава за село Константин и после за Елена. Когато се стигне Елена преминава се през центъра по главния път и се продължава до табелка Блъсковци. На малък площад пред кладенец със покривче се прави почти обратен завой след около сто метра се завива на ляво и това е пътя за Блъсковци. Когато стигнете Блъсковци миновате през селото по главния път и на около 1 км след Блъсковци е село Търкашени. Мирьовата къща е с номер три и третата къща от дясна страна след като влезете в селото. Пътува се по асфалтов път до самата къща.
Повечето описани пътища са във добро състояние както и самия път до Търкашени, който е асфалтов. Тук там липсват пътни знаци и табелки, но със по-изострено внимание ще се справите.

Със автобус. Има редовен автобусен транспорт от Велико Търново до Елена и обратно.За да стигнете до Търкашени обаче ще е необходимо да наемете такси.Във Елена има таксиметрова служба.

Със влак. Преди време е имало железопътна линия от Горна Оряховица до Елена. Сега линията не работи, но има слухове, че ще се възстанови като излетна.

Със самолет. Най-близкото работещо летище до Елена е Горна Оряховица което е на около 40 км. Засега няма редовни лини от големи български или европейски градове до Горна Оряховица.

themiroscottage.com 2011 | admin