Цени и услуги

Цени

Ориентировъчна цена за наема на Мирьовата къща за една нощувка за пролетно-летния сезон от 15. април до 15. октомври-160,- левa.
Ориентировъчна цена за наема на Мирьовата къща за една нощувка през есенно-зимния сезон от 15. октомври до 15. април-180,- лева. Цените са обект на потвърждаване и зависят от сезона, дължината на престоя, търсене на определени дати. За да бъдете сигурни в цената и наличността за определени дати е необходимо да изпратите писмено запитване.
Наема на Мирьовата къща за Новогодишните празници и Празника на Еленския бут е по договаряне.
Наемане на къщата за Новогодишните празненства е възможно за най-малко 3 нощувки.
Наемането на къщата е със всички стаи и легла.
Наемане на къщата през годината е възможно за най-малко две нощувки.
При наемането на къщата се заплаща връщаем депозит от един дневен наем. Подписва се и договор за краткосрочен наем за времето на ползване.
При по-дълъг престой или нестандартни изисквания моля напишете ни за Вашите представи и ние ще Ви предложим решение.
В цената е включена нощувка на 6 човека във 3 стаи с двойни легла или спални, постлани чаршафи и бельо, хавлиени кърпи. Почистване преди и след настаняване*. Ползване на топла вода и парно отопление (котел на ел. енергия) във зимния сезон, ползване на кухнята и кухненските уреди, ползване на камина с осигурени разумни количества дърва, ползване на бетоново барбекю-грил като необходимите въглища се осигуряват от госта. Къщата разполага с два телевизора с плосък екран с програми от пакет Стандарт на Булсатком. Къщата разполага с аудио бокс 240W слот за SD карта, Bluetooth, FM радио. *Почистването се доплаща с еднократна такса: 40,- лева за престой до една седмица.

Услуги

Безплатен паркинг за най-малко два автомобила във двора на къщата.
Мирьовата къща предлага безплатно използване на ютия и сушоар.
При необходимост от пералня в град Елена има обществена пералня,която предлага пране със гладене за 2,- лева/кг. Във къщата също има пералня и при крайна нужда може да се договори нейното ползване. При нужда и уговорка е възможно ползване и на миялна машина която е разположена в сутерена заедно с пералнята

Спорт
Спорт във къщата

Мирьовата къща предлага следните спортни услуги:
Безплатно: Детска люлка,бадминтон,футболна,волейболна и баскетболна топка,табла,карти.
Пластмасови шейни през зимата. По предварителна заявка.

Спорт в околността
Плуване.Тенис.

Във южната част на град Елена при излизането за Твърдица има градски басейн и три игрища за тенис със шамотова настилка.

Езда.

За любителите на ездата има конна база за напреднали във село Константин на 12 км от Елена, както и във махала Килъжевци-начално обучение по езда на 3 км. от гр.Елена и двете бази са по пътя за град Сливен.

Лека атлетика.

За любителите на леката атлетика Елена разполага с изцяло нова тартанова писта с 6 пътеки и сектори за дълъг скок, Пистата е част от градския стадион в южната част на града близо до тенис базата.

Мотокрос.

Всяка година във мотокрос базата на Елена намираща се на 5 км по пътя за Твърдица до село Пърчевци се провежда кръг от републиканското първенство по мотокрос. За любители на ATV по договорка с управителя и заплащане на такса, трасето е възможно да се използва за любителско каране.

Лов.

Района е известен със ловните си полета поддържани от две местни ловни дружини. Ловните дружини се грижат за диви животни които обитават региона-дива свиня,вълк,лисица,заек,сърна,рядко се среща и благороден елен. За повече информация моля пишете ще ви свържем със ловната дружинка.

Риболов.

На брега на язовир Йовковци винаги ще видите неколцина любители на риболова. Вие при желание може да се присъединете. Билети за риболов както и рибарски принадлежности се продават във рибарския магазин в Елена. В язовира има шаран, сом, толстолоб.

Колоездене.

Района е със мек релеф и дава чудесни възможности за упражняване на този толкова здравословен спорт. Движението на автомобили по сравнително добре поддържаните пътища в околността не е интензивно и дава възможност за безопасни излети със велосипед.Въпреки това винаги ползвайте предпазна колоездачна каска.

Ски

Единствения влек който обслужва писта със дължжина около 500 м. се намира във подножието на връх Чумерна-1536 м.до хижа Чумерна. Към хижата функционира ски-гардероб, а по желание можете да наемете квалифицирани планински и вело-водачи, ски-учители и ски-водачи според сезона в който посещавате хижата. До хижата се достига по асфалтово шосе и път с трошено-каменна настилка. Има оформено място за паркинг. Обикновено се пътува до село Мийковци-12 км от Елена със автомобил след което според състоянието на пътя се продължава към хижата. Има и още една възможност за пътуване с кола. Пътува се по пътя за Твърдица и се завива наляво към хижа Буковец и оттам пеша към хижа Чумерна-около 1,30 часа. Пътя не е добър а през зимата не се пъддържа.

Туризъм и Алпинизъм

Има богати възможности за туристически излети със по-големи преходи. Най-добре да се потърси контакт със местното туристическо дружество в Елена,което е едно от най-старите във България. В канцеларията на дружеството в центъра на Елена има на разположение туристически карти и маршрути, ще получите и професионален съвет. Туристическите пътеки са означени а хижите са добре поддържани.

themiroscottage.com 2011 | admin