Цени и услуги

Цени

Наема на къщата за една нощувка за пролетно-летния сезон от 15. април до 15. октомври е 120,- левa.
Наема за есенно-зимния сезон от 15. октомври до 15. април е 160,- лева за нощувка.
Наема за дните около Новогодишните празненства е 240,- лева на нощувка.
Наемане на къщата за Новогодишните празненства е възможно за минимум 3 нощувки.
Наемането на къщата е със всички стаи и легла.
Наемане на къщата през годината е възможно за минимум 2 нощувки.
При наемането на къщата се заплаща връщаем депозит от един дневен наем.Подписва се и договор за наем за времето на ползване.
При по-дълъг престой или нестандартни изисквания моля напишете ни за Вашите представи и ние ще Ви предложим решение.
В цената е включена нощувка на 6 човека във 3 стаи с двойни легла или спални, постлани чаршафи и бельо, хавлиени кърпи.Почистване преди и след настаняване.Ползване на топла вода и парно отопление във зимния сезон,ползване на кухнята и кухненските уреди,ползване на бетоново барбекю-грил като необходимите въглища се осигуряват от госта. Безплатен паркинг в двора на къщата за най-малко три автомобила. Ползване на двора за спортни игри например бадминтон.

Услуги

Безплатен паркинг за най-малко три автомобила във двора на къщата.
Мирьовата къща предлага безплатно използване на ютия и сушоар.
При необходимост от пералня в град Елена има обществена пералня,която предлага пране със гладене за 2,- лева/кг.Във къщата също има пералня и при крайна нужда може да се договори нейното ползване. При нужда и уговорка е възможно ползване и на миялна машина която е разположена в сутерена заедно с пералнята

Спорт
Спорт във къщата

Мирьовата къща предлага следните спортни услуги:
Безплатно:Детска люлка,бадминтон,футболна,волейболна и баскетболна топка,табла,карти.
Пластмасови шейни през зимата.

Спорт в околността
Плуване.Тенис.

Във южната част на град Елена при излизането за Твърдица има градски басейн и три игрища за тенис със шамотова настилка.

Езда.

За любителите на ездата има конна база за напреднали във село Константин на 12 км от Елена, както и във махала Килъжевци-начално обучение по езда на 3 км. от гр.Елена и двете бази са по пътя за град Сливен.

Мотокрос.

Всяка година във мотокрос базата на Елена намираща се на 5 км по пътя за Твърдица до село Пърчевци се провежда кръг от републиканското първенство по мотокрос. За любители на ATV по договорка с управителя и заплащане на такса, трасето е възможно да се използва за любителско каране.

Лов.

Района е известен със ловните си полета поддържани от две местни ловни дружини. Ловните дружини се грижат за диви животни които обитават региона-дива свиня,вълк,лисица,заек,сърна,рядко се среща и благороден елен. За повече информация моля пишете ще ви свържем със ловната дружинка.

Риболов.

На брега на язовир Йовковци винаги ще видите неколцина любители на риболова, а Вие при желание може да се присъединете. Билети за риболов както и рибарски принадлежности се продават във рибарския магазин в Елена. В язовира има шаран,сом,толстолоб.

Колоездене.

Района е със мек релеф и дава чудесни възможности за упражняване на този толкова здравословен спорт. Движението на автомобили по сравнително добре поддържаните пътища в околността не е интензивно и дава възможност за безопасни излети със велосипед.Въпреки това винаги ползвайте преoпазна колоездачна каска.

Ски

Единствения влек който обслужва писта със дължжина около 500 м. се намира във подножието на връх Чумерна-1536 м.до хижа Чумерна. Към хижата функционира ски-гардероб, а по желание можете да наемете квалифицирани планински и вело-водачи, ски-учители и ски-водачи през зимния сезон. До хижата се достига по асфалтово шосе и път с трошено-каменна настилка. Има оформено място за паркинг. Обикновено се пътува до село Мийковци-12 км от Елена със автомобил след което според състоянието на пътя се продължава към хижата. Има и още една възможност за пътуване с кола. Пътува се по пътя за Твърдица и се завива наляво към хижа Буковец и оттам пеша към хижа Чумерна-около 1,30 часа. Пътя не е добър а през зимата не се пъддържа.

Туризъм и Алпинизъм

Има богати възможности за туристически излети със по-големи преходи. Най-добре да се потърси контакт със местното туристическо дружество в Елена,което е едно от най-старите във България. В канцеларията на дружеството в центъра на Елена има на разположение туристически карти и маршрути,ще получите и професионален съвет. Туристическите пътеки са означени а хижите са добре поддържани.

themiroscottage.com 2011 | admin